Jubilaris Sandy Baks, 40 jaar lid!

Tijdens de ledenvergadering van Fanfare Prins Hendrik werd Sandy Baks gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Als jong ventje begon hij destijds op bugel maar voelde zich enkele jaren later veel meer thuis achter het drumstel. Muziek is met de paplepel ingegoten want Sandy komt uit een hele muzikale familie (vader Janus, zussen Jeanette en Maaike en ook zijn vrouw Ingrid, dochter Femke en zoon Sem zijn lid van de fanfare. Sandy is goud waard voor de vereniging want behalve een goede drummer, (en op z’n tijd zanger) is hij al jarenlang de man achter het oud-papier ophalen en staat hij altijd klaar als er wat moet gebeuren. Sandy van harte gefeliciteerd! Wij hopen nog heel lang van jouw kwaliteiten en gezelligheid te mogen genieten! 


Soms krijg je onverwachts mooie informatie uit de geschiedenis van de fanfare onder ogen: dit artikel uit 1972 willen we jullie niet onthouden.


De muzikale droom van ‘Roel de Schoenmaker’

Hoeraaaaaaa, we mogen ons weer laten horen!

Zet deze datum in de agenda: op zaterdag  9 april geeft Fanfare Prins Hendrik in 't Kruispunt in Aalst een uniek concert!! We beloven jullie alvast een verrassende avond met allerlei muziek en het bekende verhaal van Roel de Schoenmaker en het ontstaan van onze fanfare, op z’n Aolsters verteld door 3 geweldige acteurs!! 

Hou onze socials in de gaten want we nemen jullie mee in onze voorbereidingen!


Online muziekles voorjaar 2022!

Wij zullen in het voorjaar van 2022 weer online lessen gaan organiseren!

Deze lessen zijn bedoelt voor jong en oud :)

Wilt u hieraan meedoen? U kunt zich (alvast) aanmelden via fanfareprinshendrik@hotmail.com


Bezoek aan kleuters op School met de bijbel de Burcht!

@ School met de bijbel de Burcht in Aalst GLD.
@ School met de bijbel de Burcht in Aalst GLD.

Een paar van onze leden mochten sinds lange tijd weer een optreden verzorgen voor echt publiek!

 

Zij mochten de kleuters van basisschool de Burcht laten zien en horen wat het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken.

 

Het was ook een mooie zonnige dag, dus we konden lekker corona-proof buiten zitten. Wij hebben ervan genoten!

 

Hopelijk tot een volgende keer :)


Jubilaris Henri Beumkes 50 jaar lid!

Tijden onze jaarlijkse ledenvergadering, via 'zoom' vanwege covid-19, was er weer een jubilaris, onze secretaris Arinda Krielaart heeft de oorkonde, KNMO-speld en het boeket thuisbezorgd bij Henri.

We zijn supertrots op ons lid Henri Beumkes, hij is al 50 jaar lid van onze fanfare en wij hopen dat er nog minstens 20 jaar bij mogen komen.

 

Gefeliciteerd Henri!


Fanfare Prins Hendrik gaat over Route 66

7 mei 2019

Dit jaar bestaan wij 115 jaar.  Daarom organiseren we, zoals u inmiddels van ons gewend bent, weer een bijzonder concert.

 

We gaan  op 15 juni dwars door de Verenigde Staten van Amerika. En wel over de legendarische Route 66.

De beroemde route die voert van Chicago naar Los Angeles. Langs die route doen we bekende plaatsen aan met evenzo bekende muziek.  Denk hierbij aan Amarillo, Hotel California, Las Vegas en steden van de blues en jazz, zoals St Louis. 

 

Kortom, heel veel bekende en afwisselende muziek. Voor ieder wat wils.

De muziek zal worden ondersteund door filmbeelden om het geheel tot een onvergetelijke roadtrip te maken. 

 

Ga mee op deze bijzondere rondreis in dorpshuis 't Gement in Aalst. Het concert begint om 19.30 uur 

 

Concert leerlingenorkest in Gameren

15 februari 2019

Zaterdag 23 februari zal ons leerlingenorkest meedoen aan het themaconcert georganiseerd door Désibel Gameren.


Kerstconcert groot succes!

8 januari 2019

Ons kerstconcert was een groot succes!

We waren ook superblij met zoveel publiek, bedankt dat jullie er allemaal waren!

Hier twee linkjes van youtube filmpjes van ons concert.

A Gleefull Chrinstmas - samen met PITT

Walking in the Air - samen met Heleen Bongenaar


Sfeervol Kerstconcert 22 december 2018

25 november 2018

Volgend jaar bestaan we 115 jaar.  Als aftrap voor dit jubileumjaar wordt een groots kerstconcert gegeven op zaterdag 22 december a.s.

Een uniek concert met sfeervolle en bekende lichte kerstmuziek. En dat in een sfeervol aangepaste sporthal met veel afwisseling in het programma. Deze avond wordt namelijk ingevuld samen met het energieke Popkoor 0183 uit Gorinchem, kindertheater PITT, sopraan Heleen Bongenaar, onze jeugd en natuurlijk de fanfare zelf.   

De muziek zal worden ondersteund door filmbeelden en professionele lichtondersteuning om het geheel tot een onvergetelijke avond te maken.

 

Komt allen naar dit bijzondere en sfeervolle evenement in sporthal De Maayenbogerd in Aalst.
Het concert begint om 19.30 uur en de entree is slechts €7,50 p.p. (kinderen tot 12 jaar €2,50).

 

Kaarten verkrijgbaar aan de zaal op 22 december en zijn vanaf 28 november te koop bij:
Ingrid Baks (kamillestraat 16, Aalst)

Jeanette Ekelmans (Pr. Hendrikstraat 17, Aalst)

fanfareprinshendrik@hotmail.com

Bij de leden van het Popkoor

Of vraag aan een van onze eigen leden naar info.


Jubilaris Elly van de Pol 40 jaar lid!

10 februari 2018

Afgelopen dinsdag 6 februari 2018 tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering was er weer een jubilaris, onze voorzitter Martijn van Wijk overhandigd een oorkonde en een KNMO-speld, we zijn supertrots op ons lid Elly van de Pol, zij is al 40 jaar lid van onze fanfare en wij hopen dat er nog minstens 20 jaar bij mogen komen.

 

Gefeliciteerd Elly!


Fanfare "Prins Hendrik" geeft nieuwjaarsconcert!

10 januari 2018

Op zaterdag 20 januari a.s. zal Fanfare Prins Hendrik na lange tijd weer een nieuwjaarsconcert geven.

Deze traditie, welke afgelopen jaren werd vervangen door het "Oliebollenconcert", is nu weer nieuw leven ingeblazen.

U kunt in dorpshuis ’t Gement komen luisteren naar o.a. de traditionele muziek zoals die bij dit traditionele concert hoort. Denkt u hierbij aan muziek van Strauss, zoals de Radetzkimars. Ook zal andere bekende en prettig in het gehoor liggende muziek uitgevoerd worden. Een van onze bugels, Lisa Baijense, zal hierbij een solo voor u spelen.

 

Komt allen het nieuwe jaar (muzikaal) inluiden, samen met het leerlingenorkest en groot orkest van Prins Hendrik. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is natuurlijk geheel gratis. 

 

Tot dan!


Willy

Zie artikel in Het Kontakt van deze week.

Klik hier.

 

Kijk ook eens op haar website www.willyvandepol.nl

of op haar facebookpagina.


Bommelerwaard in Concert, groot succes!

Zie het artikel in het Brabants Dagblad.

Klik hier.


Bommelerwaard in Concert (BIC) zaterdag 4 november

27 oktober 2017

De eerste uitvoering van dit nieuwe muziekfestival zal plaatsvinden op zaterdag 4 november a.s. in Huis Brakel te Brakel. Vanaf 15.00 uur zullen een 7-tal orkesten hun beste muzikale kunnen presenteren, waarbij de uit te voeren programma’s geheel vrij zijn. Orkesten kunnen zelf aangeven of ze een kritisch verslag willen waarmee ze weer verder kunnen naar de toekomst of naar een gerichte concoursdeelname. Arnold Wensink zal deze verslagen verzorgen.

 

Wij kijken er naar uit om deel te nemen aan dit nieuwe festival. "Immers, het 2-jaarlijkse festival, De Bommelerwaardcup, was voorheen een fantastisch evenement om je te spiegelen aan andere orkesten uit de regio en waar we elkaar ontmoetten en konden beluisteren. Laten we hopen dat we met het BIC weer zo'n mooi evenement gecreëerd hebben dat voor herhaling vatbaar is. Wij kijken er naar uit!"

 

Wij spelen om 18:45.

We hopen u allen te mogen begroeten!


Blaasklas start 25 oktober 2017

 

 

 

 

Nog niet opgegeven voor onze (gratis) blaasklas?

Het kan nog tot morgenavond (18 oktober).

Het mag ook via de mail

fanfareprinshendrik@hotmail.com


Kindervoorstelling druk bezocht!

17 oktober 2017

Afgelopen vrijdag is onze speciale kindervoorstelling "Het mysterie van het verdwenen geluid" druk bezocht. We zijn hier heel blij mee en hopen heel veel kinderen enthousiast te hebben gemaakt om bij ons muziek te komen maken. Na de vakantie (volgende week dinsdag) beginnen we met de 1e les van de blaasklas. Heb je je nog niet opgegeven doe dit dan uiterlijk morgen (18 oktober).


Prins Hendrik bezocht basisscholen.

Op vrijdag 6 oktober is fanfare Prins Hendrik uit Aalst op bezoek geweest op de basisscholen. Dit om de bijzondere kindervoorstelling van a.s. vrijdag 13 oktober 'Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ te promoten. Dit concert bestaat uit een combinatie van film, live muziek en interactie. 

De kinderen hebben als voorbereiding hierop kennis gemaakt met de verschillende muziekinstrumenten. Ook hebben ze allen informatie gekregen over het concert en over ‘De Blaasklas'. Na afloop van de voorstelling a.s. vrijdag kunnen de kinderen namelijk nog verder kennis maken met de muziekinstrumenten. Dan kunnen ze namelijk alle muziekinstrumenten zelf even uitproberen! Uit de schoolbezoeken merken we dat kinderen dat erg leuk gaan vinden. 

Na de herfstvakantie start dan ook De Blaasklas. Om kinderen in de gelegenheid te stellen mee te doen met een concert en zelf al iets te leren spelen is deze introductie cursus. In 4 hele leuke groepslessen zal geoefend worden op een muziekinstrument (wat ook mee naar huis mag!) en toegewerkt worden naar een concert met het jeugdorkest van Prins Hendrik. Deze groepslessen zijn gratis en zijn onder leiding van koperdocent Marnix. Dit organiseert de fanfare omdat ze alle kinderen in staat wil stellen om het bijzondere van zelf muziek maken te laten ervaren. Muziek maken is namelijk zowel een individuele als een groepsactiviteit die beide hersenhelften tegelijk stimuleert. Zelf muziek maken is daarom van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen en bovenal leuk om te doen. Kinderen groeien er van!  


Vrijdag 13 oktober 2017 presenteren wij: Het Mysterie van het verdwenen geluid"!

Het Mysterie van het Verdwenen Geluid is een voorstelling voor kinderen die bestaat uit een combinatie van film, live muziek en interactie. De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het spannende verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Ze musiceren mee, maken spelenderwijs kennis met de verschillende muziekinstrumenten en helpen mee om het goede geluid terug te brengen bij het goede instrument. 

Zo maakt het kind op een eigentijdse manier kennis met muziek en de verschillende muziekinstrumenten

”Is dit klassieke muziek? Dat wil ik ook!”

 

Bekijk ook onderstaande trailer!

Zullen onze kinderen het geluid terug kunnen vinden!??

 

De voorstelling begint om 19:00 (zaal open 18:45).

En zal plaats vinden in Zalencentrum 't Gement. 

 

De duur van de voorstelling is ca. 60 minuten.

De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 5 – 11 jaar. 


Voorspeelavond 11 juli 2017

Dinsdag 11 juli hebben onze leerlingen ons blij verrast met hun vorderingen afgelopen seizoen! Ga zo door.

Op naar volgend seizoen.

Meer foto's op de fotopagina.

Zomeravondconcert 30 juni 2017

Vrijdag 30 juni gaat fanfare Prins Hendrik de zomer vieren! Kom naar Sportpark "De Maaskant" (i.v.m het voorspelde natte weer wijken we uit naar een binnenlocatie) voor vrolijke zomerse muziek, een BBQ en lekkere drankjes. Mis het niet!

Ook aan de jonge music-lovers is gedacht 😃: we hebben een paar leuke stukken voor jullie in petto zoals de bekende Efteling muziek en de mooiste liedjes uit Frozen!

En als extra verrassing: roffel roffel roffel......

Kennen jullie Jofri nog? De geweldige goochelaar die jong en oud wist in te pakken met zijn verbluffende acts?? Tijdens ons zomeravondconcert zal hij de mooiste suikerspinnen die je ooit hebt gezien komen maken! Bijna te mooi om op te eten maar dat doen we wel!

 

Toegang is gratis.


Nieuws


Gijs van de Pol gehuldigd.

11 januari 2017

Dinsdag 10 januari werd Gijs van de Pol gehuldigd, hij is al 65 jaar actief lid van onze fanfare. Waarvan een heel groot deel als bestuurslid, Gijs heeft heel veel voor onze vereniging betekend en doet nog steeds veel voor de vereniging. Tijdens de huldiging werd Gijs "Mister Prins Hendrik" genoemd. 

 

Bedankt Gijs, en hopelijk mag je nog vele jaren in goede gezondheid blijven musiceren.Groepsfoto

26 november 2016

Zaterdag 26 november was Gerald van Zanten bij ons om een nieuwe groepsfoto te maken.

foto: Gerald van Zanten
foto: Gerald van Zanten

Wij zijn op zoek naar jou..!

Fanfare "Prins Hendrik" is een gezellige, actieve vereniging met 35 leden die uitkomt in de

2e divisie. Jaarlijks verzorgen we meerdere concerten, doen mee aan de aubade op Koningsdag en halen ieder jaar sinterklaas op. We zijn een echte dorpsvereniging.

 

Voor onze Fanfare zijn we op zoek naar muzikanten, met name onze slagwerk- en trompetsectie kan versterking gebruiken maar uiteraard ben je ook welkom als je een ander instrument bespeelt.

Heb je zin om bij ons te komen spelen of wil je een keer de sfeer proeven kom dan langs op onze wekelijkse repetitieavond. 

We repeteren iedere dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 in Zalencentrum 't Gement (Donkerstraat 19 te Aalst gld).

 

Wilt u meer informatie? Op onze contactpagina vind u een contactformulier.


Gefeliciteerd Daphne en Lotte met jullie A-diploma!

18 juli 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn erg trots op onze leerlingen Daphne en Lotte, zij hebben hun A-diploma behaald en zullen na de zomervakantie instromen in het "groot orkest". Goed gedaan!


Raboclubkascampagne

26 april 2016

Wij hebben met dank aan onze stemmers (137 stemmen) €405,77 verdient met de Raboclubkascampagne!

 

Iedereen die gestemd heeft op onze fanfare BEDANKT!


Bedankt Jaap!

23 maart 2016

Tijdens ons Wensconcert 12 maart j.l. werd onze voorzitter bedankt voor de vele jaren bestuurswerk.

 

Bedankt Jaap!


Solistenconcours Well

23 maart 2016

Zaterdag 12 maart werd ook weer het jaarlijks terugkerende solistenconcours gehouden in Well.

6 van onze leerlingen namen deel en hebben allemaal een 1e prijs behaald!

Namelijk:

In de 5e divisie

Femke Baks, zij behaalde 84 punten.

Daphne Eelkema, zij behaalde 83 punten

Jesper Hoff, hij behaalde 82 punten

Lotte Keinemans, zij behaalde 80 punten

In de 4e divisie

Naomi van Veen, zij behaalde 85 punten en werd daarmee winnaar in haar divisie!

Lisa Baijense, zij behaalde 84 punten.

 

Wij zijn natuurlijk erg trots op al onze leerlingen!

"Onze" Lisa stond zelfs in de krant met een interview voorafgaand aan het solistenconcours!


"Prins Hendrik" vervult wensen

2 maart 2016

Op 12 maart a.s. is het dan zover; het Wensconcert, welke de Aalsterse fanfare organiseert op zaterdagavond in het dorpshuis in Aalst. In december heeft de bevolking uit Aalst kunnen kiezen welk muziekstuk men wenst (terug) te horen. Daarbij is aangegeven wat de reden is waarom men het wil horen. De fanfare heeft 7 muzikale wensen ontvangen. De tijd sinds december hebben we gebruikt om op al deze wensen te repeteren. Wat zal er zoal gespeeld worden? Muziek uit musicals, Ierse dansmuziek, filmmuziek, een mooi koraal. Kortom voor ieder wat wils.

Bent u ook benieuwd naar de muzikale wensen van Aalst en de bijbehorende verhalen? Kom dan op zaterdag 12 maart naar dorpshuis 't Gement, het concert begint om 19.30 en de toegang is gratis.


Jubilarissen 2016

10 februari 2016

Tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering 9 februari j.l. konden we wederom twee leden huldigen! Corrie Kanselaar voor 60 jaar en Lian Bouman voor 25 jaar lidmaatschap van onze vereniging.

Bedankt en we hopen dat jullie nog vele jaren bij ons muziek mogen maken.Alle nieuwsartikelen van voor 2016 zijn niet meer terug te lezen helaas.

De muzikale droom van Roel de Schoenmaker
De muzikale droom van ‘Roel de Schoenmaker’